Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ rote Chilischote, frisch, entkernt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 350 g Paprika, gemischt, geviertelt
- 150 g Wasser
- 50 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Dose Mais (Abtropfgew. 150 g), abgetropft
- 300 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 250 g Mini-Kabanossi, halbiert
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 400 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2466 kJ / 590 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 15.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würstchen-Chili
45 Min
Letscho mit Kartoffeln und Kabanossi
55min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1 Std.
Mexikanischer Feuertopf
45 Min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Rauchiger Bohneneintopf
30 Min
Reistopf
35 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Paprika-Kartoffeln mit Kabanossi
50 Min
Reis-Schnitzel-Topf mit Paprika
3 Std.
Schnelle Silvestersuppe
40 Min
Kartoffel-Gulasch mit Kabanossi
50 Min