Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 500 g linguiça calabresa, cortada em pedaços
- 300 g água
- 25 g açúcar demerara
- 15 g fermento biológico fresco
- 600 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de sementes de erva-doce
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1399.2 kJ / 334.4 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 974.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de alcachofra com presunto Parma
30min
Bolo de milho com queijo
1u. 30min
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Bolo pão de queijo
45min
Risoto de presunto Parma com figo
30min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 Min
Curau de milho verde
30min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Polenta
40 min
Pastel de carne
3 godz. 15 min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Soufflé de queijo
50 min