Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 250 g de harina de fuerza
- 45 g de aceite de oliva (y un poco más para regar)
- 1 ½ cucharadita de romero seco
- 4 - 5 cucharadas de queso parmesano rallado
- 80 - 90 g de pera pelada, en dados de 1 cm
- 30 g de nueces peladas troceadas
- ½ cucharadita de sal
- 1 pera
- 1 pellizco de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 972 kJ / 232 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 234.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corbatas (Cantabría)
3h 10min
Piñas de mazapán
30 min
Tarta de Santiago
1h 10min
Glorias de yema
5óra 15p
Dátiles con frutos secos y chocolate
30 min
Tarta de naranja confitada
2h 30min
Povitica
3h 30min
Bizcocho Victoria
1h 10min
Rollos de brioche salados
1 Std. 20 Min
Tiramisú a la naranja
6h 25min
Tarta Tatin de cebolla con caramelo a las hierbas
1h 40min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 Std. 20 Min