Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de almendras, peladas
- 60 g de queso parmesano, cortado en trozos
Salsa bechamel
- 80 g de mantequilla, en piezas
- 1000 g de leche
- 80 g de harina de trigo
- 1 ½ cditas de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
Montaje
- 16 pasta seca, tipo lasaña (aprox. 500 g)
- agua
- sal
- 16 tocino curado y ahumado, en rebanadas, (aprox. 200 g)
- 150 g de hoja de espinaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1u. 20min
Entomatadas de pollo
40min
Albóndigas de pollo en jitomate con espagueti
1u.
Pechugas a la reina
35min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pastel azteca
1u.
Tacos de pollo al pastor
45 min
Tortitas de pollo en salsa verde
1u.
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Flautas de res
1u.
Tacos de pollo
30min