Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Yogurt
- 170 g silken tofu, any type, cut into pieces
- 170 g plain yogurt
- 45 g tahini
- 1 tsp honey
- 1 tsp vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ⅛ tsp black pepper, ground
Miso Mushrooms
- 30 g water
- 395 g shiitake mushroom, fresh, thinly sliced
- 30 g butter, salted
-
2
tsp mirin
lub 2 tsp sherry wine, dry - 1 tsp soy sauce
- 1 tsp sweet soy sauce (Kecap Manis) (see Tip)
- 1 tbsp red miso paste (or akamiso)
- 1 pinch white pepper, ground, to season
- 4 slices sourdough bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2516.2 kJ / 601.4 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1523.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Medicine Ball Tea
20 min
Potato Pancakes
45 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
2 Std. 10 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1h
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15min
Pink Barley Tabbouleh with Pistachios
40 Min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15min
Baked Beans with Maple Syrup
31h 5 min
Protein Boosted Crêpes
45 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2h 15 min