Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 7 oz white quinoa
- 3 ½ oz chia seeds
- 7 oz corn starch
- 3 ½ oz arrowroot
Dinner Rolls
- 1 oz psyllium husk powder
- 6 oz water
- 4 oz whole milk
- 2 oz unsalted butter
- 2 oz sugar
- 1 packet/envelope active dry yeast
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp xanthan gum
- 2 large eggs, divided
- 1 tsp salt
- 1 tsp everything bagel seasoning
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2330.5 kJ / 557 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 569.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-Free Bread
1 Std. 50 Min
Super Greens Powder
5 Std.
Gluten-Free Seed Bread
1hod. 15min
Gluten-Free Monkey Bread
1 godz. 45 min
Gluten and Grain Free Dinner Rolls
1 Std. 20 Min
Gluten-free cinnamon doughnuts
25 min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50 Min
Gluten-Free Bagels
1 Std. 50 Min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Gluten-Free Rolls (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Hawaiian gluten-free pizza
2h