Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g gengibre cristalizado
- 60 g cerejas cristalizadas
- 30 g leite
- 1 c. sopa de fermento de padeiro seco
- 370 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 ovos L
- 70 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 170 g manteiga cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1190 kJ / 284.4 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 228.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombom de tâmaras
30min
Creme de baunilha para café
5min
Peru recheado ao molho de cranberry
Brak ocen
Dadinho de tapioca
3hod. 10min
Curau de milho verde
30min
Creme de milho verde
25min
Pão sírio
1h 5min
Bolinha de mandioca recheada
45min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Picolé cremoso de morango
12h 15min
Caramelos
2h
Pão de queijo
1h