Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 280 g amêndoa
- 300 g açúcar
- 2 clementinas (casca, só a parte laranja)
- 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 5 ovos
- 100 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
Calda
- 80 g açúcar
- 2 clementinas (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
- 1 limão (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2818.4 kJ / 673.6 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 46.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova de pêssego
2 godz. 30 min
Pães de leite
1 Std. 35 Min
Tarte speculoos
3 Std.
Bolo de claras e chocolate
50 λεπτ.
Cheesecake de laranja
9 Std.
Bolos da sorte
30 λεπτ.
Mousse de frutas vermelhas
4 Std. 50 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten
2 godz. 30 min
Tarte de maçã, amêndoa e leite condensado
40 Min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 godz. 40 min
Bolo de maçã e noz
1h 5min