Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo Emmental
- 20 g sobras de pão
- 2 dente de alho
- 2 c. chá de orégãos
- 50 g azeite
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g massa tipo penne
- 200 g feijão-verde
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 500 g tomate em pedaços
- 10 g coentros
- 1 pitada de pimenta
- 100 g queijo feta
- 250 g atum em lata escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2220.9 kJ / 530.8 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
Alternatywne przepisy
Penne de atum com manjericão
35min
Massa da quinta
40min
Massa com chouriço e pão ralado no forno
30min
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Empadão de atum
1h 10min
Penne com atum
30min
Massa com chouriço e feta
35min
Tortilha de atum no forno
1h 30min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40min
Salada russa de massa com molho tártaro
1h 20 min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min