Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 120 g cebola cortada em quartos
- 135 g alho-francês cortado em pedaços
- 70 g cenoura
- 275 g curgete cortada em pedaços
- 15 g coentros
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 700 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g agrião, só as folhas
- Azeite q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 680.4 kJ / 162.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 568.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de brócolos e rúcula
40min
Juliana de legumes
40min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de grão com espinafres
40min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de agriões
40min
Sopa do campo
40min