Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebola
- 8 - 10 pés de salsa
- 30 g amêndoa s/ pele
- 30 g pistácio
- 30 g pinhão
- 30 g tâmaras s/ caroço
- 30 g figo seco
- 2 c. chá de ras el hanout
- 1 c. chá de mel
- 2 pitadas de sal
- 2 pitadas de pimenta
-
1000
g pá de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
lub 1000 g perna de borrego desossada cortada em lençol p/ rechear - 1 - 2 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2516.5 kJ / 601.5 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 47.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1h 45min
Salada de cenoura ralada - TM6
10min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2h
Brownies de café em forma de bigodes
1h 45min
Galette de ratatouille - TM6
1 Std. 30 Min
Tacos com vários recheios (frango, camarão e vegan) e molho tahini
1 Std.
Peito de peru com citrinos em sous-vide
3 Std. 30 Min
Bombons de morcela com maçã
40min
Maçãs em flor
55 Min
Sorvete de ananás e hortelã
10min
Vazia no forno com molho picante
4h 20min
Tarte de maçã - TM6
1 Std.