Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g vinho branco seco
- 150 g água
- 15 g filetes de anchova, em óleo ( 6 filetes aprox.)
- 15 g salsa
- 1 c. sopa de alcaparras em conserva escorridas
- 2 dentes de alho
- 10 g sumo de limão
- 10 g azeite, mais 1-2 c. de sopa p/ pincelar
- 1 c. chá de mostarda
- 2 - 3 pitadas de pimenta
-
1000 - 1200
g pá de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
lub 1000 - 1200 g perna de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2334.9 kJ / 558.1 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 250.3 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos e queijo
40 min
Trouxas de legumes
1 godz.
Frango picante com batatas e molho de coentros
4 Std. 30 Min
Bombons de morango
35 min
Citrinos com merengue
35 min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 min
Frango satay com pickles de legumes - TM6
1 godz.
Menu: Paella, salada pipirrana e mousse de chocolate com calda de frutos silvestres
Brak ocen
Wraps de alface com frango e molho de caril e coco
40 min
Arancini de tomate
1 godz.
Piza Big Mac
1 Std. 30 Min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1 godz.