![Scandinavian Brunch Roll Scandinavian Brunch Roll](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CD74D73-812C-43B7-911A-114547EE42A3/Derivates/1DB94C60-F526-464B-A24D-5EC90EF2A072.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
The Viking Roll
- 100 g black sesame seeds
- 220 g white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g water
-
10
g fresh yeast
lub 5 g dried yeast - 50 g whole milk
- 15 g sugar (caster sugar)
- 1 large egg
- 1 tsp squid ink, frozen
- 40 g unsalted butter
- 1 pinch salt
-
70
g oat flakes
lub 70 g sesame seeds, any colour
Burger Fillings
- 100 g heavy whipping cream, 30-40% fat
- 100 g cream cheese (eg. Philadelphia)
- 30 g lemon juice
- 2 tbsp fresh chives, finely chopped
- 2 pinches salt, or to taste
- 2 pinches Sichuan peppercorns, or to taste
- 3 sprigs fresh dill
- 3 sprigs flat-leaf parsley, leaves only
- 5 fresh basil leaves
- 1 sprig fresh cilantro, leaves only
- 10 g arugula
- 15 g olive oil
- 6 slices smoked salmon, cut in strips
- 6 slices haddock fillet, smoked, cut in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626.5 kJ / 389.1 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Potato Salad
Brak ocen
Oven Mushroom and Beef Burger
1 godz.
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Grilled Sirloin Steaks with French Potato Salad
Brak ocen
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 godz.
Berry Liqueur
Brak ocen
Carrot Cake
Brak ocen
Cochinita Pibil
4 Std.
Pastelera de choclo (corn pudding)
1 godz.
Breakfast Sandwich
1 godz.
Plain yoghurt in Varoma
12 Std.
Basic bread dough
5 Min