![Tarte à la courge Tarte à la courge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/448E67A9-7525-44E9-AA54-1539ADA1C23D/Derivates/1b1b8de2-b78d-4bbe-9eb0-382e9bed284f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine tout usage et un peu pour abaisser
- 80 g de sucre
- ¼ c. à thé de sel
- 120 g de beurre non salé, froid, en morceaux, et un peu pour beurrer
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de courge Red curry, en morceaux (2,5 cm/1 po)
- 200 g de lait concentré sucré
- 2 œufs
- 50 g de sucre
- 2 cm de gingembre frais, pelé
- ¼ c. à thé de sel
- 1 c. à thé de cannelle en poudre
- 1 pointe de couteau de clous de girofle moulus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.1 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 210.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Gâteau aux carottes
1hod. 10min
Goulache
1h 5 min.
Pain à la banane
1 godz. 50 min
Bonhomme en pain d’épices aux pommes
1h 5 min.
Poulet stroganov
50min
Compote de pommes pour les provisions
30min
Liqueur de noisettes au caramel
20 min
Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)
2sa 15 dk
Sauce automnale
10 min
Cake au chocolat et gingembre confit
1h 30 min
Risotto aux bolets et au brie
35min