咖喱羊肉

咖喱羊肉

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 人份

Składniki

  • 芥末籽
    1 茶匙
  • 孜然籽
    1 茶匙
  • 印度扁豆
    1 茶匙
  • 茴香籽
    1 茶匙
  • 丁香
    6 颗
  • 八角
    2 颗
  • 小豆蔻籽 ,只取种子
    6 颗
  • 肉桂棒
    1 支
  • 食油
    50 克
  • 洋葱 ,切成薄片
    200 克
  • 咖喱叶 去梗
    5 小支
  • 羊肉 ,去骨腿,切成丁(3公分x 3公分)
    1500 克
  • 椰浆
    190 克
  • 60 克
  • 姜蒜末 (参见贴示)
    80 克
  • 辣椒粉
    40 克
  • 肉类咖喱粉
    15 克
  • 茴香粉
    2 茶匙
  • 孜然粉
    2 茶匙
  • 2 茶匙
  • ,适量调味
    2 茶匙
  • 马铃薯 ,切成丁(2 公分 x 2 公分)
    350 克
  • 新鲜芫荽
    40 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 448 mg
Białko 67 g
Kalorie 2836 kJ / 678 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...