柠檬杏仁蛋糕

柠檬杏仁蛋糕

4.5 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 人份

Składniki

  • 黄油 室温软化,涂抹用
  • 低筋面粉 撒粉用
  • 柠檬皮屑 选择有机柠檬最佳
    30 克
  • 300 克
  • 黄油 室温软化,切块
    200 克
  • 5 颗
  • 低筋面粉
    170 克
  • 土豆淀粉
    30 克
  • 泡打粉
    10 克
  • 杏仁粉
    200 克
  • 柠檬汁 鲜榨
    110 克
  • 糖粉
    1 - 2 汤匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8.7 g
Kalorie 1828 kJ / 437 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...