Mitternachtssuppe mit Lachs

4.1 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Dill abgezupft
    20 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    130 g
  • Butter weich, in Stücken
    30 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (2-3 cm)
    400 g
  • Gemüsefond
    750 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Muskat
    2 - 3 Prisen
  • Sahne
    200 g
  • Lachsfilet, frisch, mit Haut in Stücken (1 cm)
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2011.7 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 2027.6 kJ / 484.6 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...