番茄玉米冷汤

番茄玉米冷汤

4.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 人份

Składniki

  • 新鲜玉米粒 (约 4 颗玉米棒子)(参见提示),加上额外的装饰
    400 克
  • 黄番茄 一切二
    250 克
  • 蒜头
    1 - 2 瓣
  • 墨西哥辣椒 一切二
    1 - 2 颗
  • 洋葱 切大块
    140 克
  • 青柠 取肉
    1 颗
  • 30 克
  • 特级初榨橄榄油
    100 克
  • 约1-1½茶匙
    5 - 7 克
  • 黑胡椒粉 约½茶匙
    1 克
  • 冰块
    200 克
  • 车达乳酪 (opcjonalnie) 切碎,装饰用
    50 克
  • 新鲜香菜叶 装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 561 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1093.9 kJ / 261.5 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...