Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g de pommes de terre farineuses, coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196.2 kJ / 285.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 633.9 mg
Alternatywne przepisy
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30 min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Velouté poireau-pomme de terre
1 godz.
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Fondant au chocolat
40min
Pâte à pizza
1 godz.
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 godz.
Pâte à pizza italienne
2 godz. 5 min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 godz. 30 min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Chantilly
5 min