![Vegetable Fritters Vegetable Fritters](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8fe8d460ef26bd027bcc0235086dfad7/Derivates/08ac9bab811c2693ad60405cb125d745e7ddfd7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 150 g carrots, peeled
- 130 g plain flour
- 50 g white rice flour
- ½ tbsp ground coriander
- 1 tsp mushroom seasoning powder
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp baking powder
- 300 g water
- cooking oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 202 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Stir-fry Chayote
25min
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2klst 25 min
Pumpkin Doughnut Fingers
1 godz. 30 min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Bee Hive Cake
2u. 50min
Brown Sugar Syrup
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Curry Mee
30 min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 Min
Coconut Jelly
3h 15 min