Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 - 2155 g de bière stout refroidie
- 200 g de sucre
- 6 jaunes d'œufs
- 340 g de crème à cuisson, 30-40% M.G.
- 225 g de lait entier
- 45 g de sucre inverti (voir Conseil)
- 2 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- ¼ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1741.9 kJ / 416.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steaks de surlonge et beurre aux herbes, pommes de terre au romarin et brocolis
45 min
Vivaneau à l'huile d'épices
Brak ocen
Rôti de porc farci à la pistache
Brak ocen
Pains torsadés vapeur aux oignons verts
3 Std.
Sour au citron et gingembre
15min
Soupe à l'oignon (TM6)
1h
Fruits d'été, génoise et crème fouettée
Brak ocen
Ricotta de noix de macadam (Matthew Kenney)
8 Std. 30 Min
Budino au chocolat (Matthew Kenney)
5 Std. 10 Min
Muffins à la banane cuits à la vapeur
30 min
Steaks grillés avec sauce au poivre rouge
Brak ocen
Glace au chocolat
12h