Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 17 oz eggplant
- 2 oz extra virgin olive oil, plus extra to coat eggplant
- 3 garlic cloves
- 2 oz yellow onion
- 2 oz tahini
- 1 oz freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp freshly ground pepper, to taste
- parsley, chopped, leaves only to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 524.2 kJ / 125.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 155.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalamata Tapenade
5 min
Hummus (Ilan Hall)
9 godz. 5 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Hummus
10min
Tzatziki
20min
Baba Ganoush
1h
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
9 Std. 25 Min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 Min
Ancient Grain Bread
2h 30min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 Min