Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g coxas de frango s/ pele (6 coxas aprox.)
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 150 g cogumelos castanhos frescos cortados em quartos
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 600 g água
- 350 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30min
Chili de peru
25min
Frango com brócolos e pimentos
35 min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Empadão de carne
1h 20min
Penne com frango e béchamel carilado
45 Min
Arroz de peru
4h 50min
Fettuccini com frango e ervilhas
35 min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Empadão de arroz e carne
1h 15 min
Empadão de massa com frango
1h 15 min
Lasanha de frango e espinafres
1h 40 min