Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 200 g tomate em pedaços
- 250 g cebola cortada às rodelas
- 400 g lulas limpas cortadas em pedaços
- 1 folha de louro
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe - 150 g água
- 100 g vinho tinto
- 5 pés de manjericão, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g massa tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1692.7 kJ / 404.6 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 641.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
40 Min
Arroz de peixe
55 min
Arroz de tamboril
35 min
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1h 20min
Lulas guisadas
50 Min
Guisado de lulas e feijão com arroz
1 Std.
Salada de fusilli com calamares
50 Min
Massada de cherne
40 Min
Arroz de lulas
1 Std.
Arroz de tamboril e camarão
45 Min
Massada de peixe
55 min
Arroz de polvo
1h 15 min