Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 210 g de azúcar de caña
- 4 huevos
- 1 cda de azúcar de vainilla casera
- 450 g de harina de trigo
- 60 g de cocoa en polvo
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 400 g de suero de leche
- 1 pizca de sal
Decoración
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- 4 - 8 gotas de colorante vegetal, en cuatro colores diferentes
- 40 g de grageas de chocolate de colores
- Wartości odżywcze
- na 20 porción
- Kalorie
- 23556.6 kJ / 5630.2 kcal
- Białko
- 100.6 g
- Węglowodany
- 823.8 g
- Tłuszcz
- 237.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 142.2 g
- Błonnik
- 34.4 g
- Sód
- 3259.7 mg
Alternatywne przepisy
Atole de Nutella
15 Min
Crujiente de mantequilla de maní
55 Min
Carlota de durazno
5 Std.
Col fermentada (con Cortador)
Brak ocen
Creme Brulee de champán y soletas rosas
3h
Bisquets sin culpa
1h
Pastel tropical
2 godz. 40 min
Jericallas
5 Std.
Atole de higo
25 min.
Pastel de zanahoria Victoria
50 min.
Pastel de frutas con ron
1 Std. 20 Min
Nubes de gelatina
14h