Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 155 g de queso Gruyère, en trozos
- 4 huevos
- 55 g de harina de trigo, y un poco más para espolvorear
- 310 g de leche
- 40 g de mantequilla, cortada en trozos y un poco más para engrasar
- 1 pizca de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- ½ cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tarta de poro y jamón
50 min
Soufflé de espinacas y dos quesos
35 min
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45 min
Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino
40 min
Pastel de pollo
30 min
Tartas de parmesano con jamón y verduras frescas
20 min
Crackers de queso
2h 45min
Gnocchis a la romana
45 min
Soufflé de huevo con jamón y queso
55 min
Souffle de queso gruyere
40 min
Mousse de chocolate
3sa 20 dk
Costrada de espinacas y queso feta
1h