Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
- 40 g di burro a tocchetti
- 5 g di miele
Gelato alla lavanda
- 1 tuorlo
- 500 g di latte intero
- 30 g di miele
- 40 - 50 fiori di lavanda secchi, interi
- 120 g di zucchero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 911.5 kJ / 217.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 79.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele con crumble (TM6)
2 Std. 30 Min
Budino alle pere con salsa al caramello
3 godz. 30 min
Focaccia patate e rosmarino
1h
Follia ai tre cioccolati
6 godz.
Brownies variegati ai due cioccolati
1h 10min
Cioccolata al caramello salato
1h
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 godz. 30 min
Tiramisù alla crema gianduia
4h 30min
Waffle rosa alla frutta
30 Min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 Min
Cheesecake al Prosecco
5h
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55 Min