Lachsforelle mit gepickeltem Rhabarber und Purple-Curry-Mayo

Lachsforelle mit gepickeltem Rhabarber und Purple-Curry-Mayo

2.8 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 24 godz.
8 Portionen

Składniki

Gepickelter Rhabarber
  • Wasser
    200 g
  • Pimentkörner
    5
  • Korianderkörner
    1 TL
  • Balsamico, hell
    50 g
  • Lorbeerblatt
    1
  • Senfkörner
    1 TL
  • Wacholderbeeren
    2
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Rhabarber in Rauten
    180 g
  • brauner Zucker
    25 g
  • Pfefferkörner, bunt
    1 TL
Lachsforelle
  • Pimentkörner
    5
  • Senfkörner
    1 TL
  • Pfefferkörner, bunt
    1 TL
  • geriebene Orangenschale
    1 TL
  • Lorbeerblatt
    1
  • Korianderkörner
    1 TL
  • Wacholderbeeren
    3
  • Salz
    150 g
  • brauner Zucker
    150 g
  • Lachsforellenfilets
    500 g
Preiselbeer-Brioche
  • Mehl
    320 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Eier
    3
  • Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
    50 g
  • Milch
    90 g
  • Hefe
    20 g
  • Wild-Preiselbeeren
    50 g
Purple-Curry-Mayo
  • Rapsöl
    150 g
  • Senf
    2 TL
  • Eigelb
    2
  • Salz
    2 TL
  • Honig (opcjonalnie)
    1 TL
  • Reisessig
    10 g
  • Purple-Curry
    1 geh. TL
    1 geh. TL Madras-Curry-Pulver
  • Zitronensaft
    15 g
Fertigstellung
  • Kresse-Beet abgeschnitten, zum Garnieren
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 724 kcal / 3027.7 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 7968 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...