Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta de palomitas
- 3 - 4 lámina de grenetina (aprox. 5 g)
- agua fría para remojar
- 400 g de crema (min 30% de grasa)
- 200 g de leche
- 60 g palomitas de caramelo más para decorar
- 10 g de azúcar
- 1 cditas de extracto de vainilla natural
Salsa de caramelo salado
- 50 g de mantequilla, en piezas
- 80 g de crema (35% grasa)
- 30 g de azúcar de caña
- 30 g de azúcar glass
- 30 g de miel de maple
- 1 cditas de extracto de vainilla natural
- ¾ cditas de sal de mar, fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1976.8 kJ / 472.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 342.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de Nutella
15min
Huevos árabes
15min
Tarta de ricotta y frutos rojos
2h
Jaleas potenciadoras de la belleza
1h
Oniguiri con tofu y atún
10 min
Pastel de crepas con salmón marinado
1h 10min
Pudín de chía con mango y frambuesas
20 min
Pay de camote enmielado
1h 40min
Tempura de camarones y verduras
50min
Mango Lassi
5min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2j 30 menit
Atole de guayaba
40min