Italský ořechový dort

Italský ořechový dort

4.2 26 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcí

Składniki

Těsto
  • 200 gramů loupaných vlašských ořechů
  • 125 gramů másla změklého
  • 120 gramů cukru
  • 1 vejce
  • 3 čajové lžičky citrónové kůry
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 100 gramů polohrubé mouky
  • ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Sirup
  • 40 gramů citrónové šťávy
  • 55 gramů krystalového cukru
  • vlašský ořech, loupaný pár kousků, půlek, na ozdobení
  • cukr moučka na posypání

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 5.9 g
Kalorie 1930 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 34.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...