Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 gramů vlašských ořechů
- 3 polévkové lžíce másla
- 1 čajová lžička hnědého cukru
- 1 čajová lžička kardamomu, drceného
- 1 čajová lžička soli
- 150 gramů žitné mouky
- 350 gramů celozrnné pšeničné mouky, "chlebová mouka z pšenice"
- 1 kostka droždí
- 400 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 9996 kJ / 2387 kcal
- Białko
- 72.6 g
- Węglowodany
- 375.7 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 57 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitný chléb
3 godz. 50 min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Směs na pečení chleba s rajčaty a bylinkami
10 min
Rizoto s parmazánem a jahodami
25 Min
Jemné sušenky Fantazie
Brak ocen
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Rýnský tmavý chléb
1 godz. 30 min
Pane alla birra (Pivní chléb)
4 godz.
Polský domácí medový likér krupnik
25 Min
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1 Std. 45 Min
Pivní chléb
3 godz. 40 min
Bagety s vlašskými ořechy
1 Std. 45 Min