Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 45 gramů šalotky
- 1 stroužek česneku
- 25 gramů másla
- 10 gramů olivového oleje
- 250 gramů rýže arborio (kulatozrnná rýže)
- 100 gramů vína bílého, suchého
-
600
gramů drůbežího vývaru
lub 600 gramů vody - 100 gramů brynzy
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2054 kJ / 489 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30min
Salát s mangem, červenou čekankou a quinoou
1h
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1h
Houbové quinotto
30min
Gratinovaná treska se špenátem s mrkvovo-cuketovou omáčkou
1h
Jablečno-cibulový chléb
2h 20min
Masové kuličky s polentou
Brak ocen
Rybí polévka s pórkem
35min
Kulebjaka - piroh se zelím a houbami
2óra 40p
Pivní rizoto s houbami
45min
Korma s mořskými plody
40min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 Min