Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate sbucciate, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 80 g di Parmigiano Reggiano in un unico pezzo che si inserisca nella parte stretta del foro dell'Affettatutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 1 - 2 rametti di timo fresco le foglioline
- 150 g di panna, qualsiasi tipo
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 663.6 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 267.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate pelate (TM6)
5 min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 godz. 20 min
Uova alla triestina
30 Min
Mini plumcake Brie e lamponi
1h
Menù: Crema di verdure; Involtini di pollo; Salsa ai peperoni
1h
Menù: Involtini con verdure, patate e crema Bimby (Bimby Friend)
45 Min
Yogurt al cioccolato
13h
Frittelle di patate con Affettatutto Bimby® (TM6)
35 Min
Barbabietole pelate (TM6)
10min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1h 10min
Torta marmorizzata al Varoma
2 godz.
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2 godz.