Paneer Makhani

Paneer Makhani

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

  • orostade cashewnötter
    25 g
  • vatten plus 2 msk
    200 g
  • vitlöksklyftor
    5
  • färsk ingefära skalad, skuren i runda skivor (2 mm)
    20 g
  • ghee plus extra för stekning
    50 g
  • lök delad i kvartar
    70 g
  • passerade tomater
    300 g
  • havssalt
    1 ½ tesked
  • riven kokos
    1 tesked
  • kashmiri chili pulver
    1 tesked
  • malen koriander
    ½ tesked
  • malen spiskummin
    ½ tesked
  • malen kanel
    ½ tesked
  • garam masala (indisk krydda)
    ½ tesked
  • torkad malen gurkmeja
    ¼ tesked
  • blandade grönsaker (t.ex. potatis, morötter, blomkål, skuren i 2 cm bitar eller ärtor)
    250 g
  • paneer ost tärnad (2 cm)
    250 g
  • naturell yoghurt
    75 g
  • vispgrädde
    50 g
  • strösocker
    ½ tesked
  • färska korianderblad hackad, för garnering
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18.7 g
Kalorie 2229 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 41.4 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie