Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 170 g onions, cut into pieces
- 85 g carrots, cut into pieces
- 85 g celery, cut into pieces
- 20 sprigs fresh parsley
- 3 sprigs fresh thyme
- 1815 g fish stock
- 2 carrots, cut on the bias (6 mm/¼ in.)
Gefilte Fish
- 455 g fresh white fish, boneless, skinless, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 3 large eggs
- 130 g matzo meal
- 1 tsp kosher salt
- Belgian endive, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- ground horseradish, ready-made with beets, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Eggcellent Caeser Dressing
10 Min
Salmon Tartare
10 Min
Charoset
10 Min
Baba Ganoush
1h
Pinsa
29 godz.
Thai Dressing
30 min
Gefilte Fish
1h 10 min
Country-style chicken liver fritters
35 min
Artichoke And Tofu Dip
5 Min
Poached Quince with Almond Flour Biscotti
1 Std. 50 Min
Charoset
10 Min
Chipotle Caesar Salad
30 min