Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kvásek
- 150 gramů pšenice, celých zrn (viz Tip)
- 550 gramů chlebové pšeničné mouky
- 550 gramů vody
- 3 - 6 polévkových lžic slunečnicových semínek, dýňových semínek nebo sezamových semínek
- 15 gramů soli
-
5
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného (viz Tip)
(opcjonalnie)
lub ½ čajové lžičky instantního droždí (opcjonalnie) - máslo, na vymazání formy
- 1 - 2 polévkové lžíce žitného kvásku (viz Tip) nebo pšeničného kvásku
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 357.4 kJ / 85.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 195.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Podmáslový chléb
4hod. 35min
Žitný vícezrnný chléb
1sa 15 dk
Rychlý chléb
50 menit
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29 Std. 45 Min
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Celozrnné pita chleby s hummusem a zeleninou pro posílení vaší pleti
1 Std. 45 Min
Rustikální chléb s olivami, fíky a ořechy
2 Std. 20 Min
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Portugalský chléb (Pão de água)
3 Std. 30 Min