Vegansk linslasagne

Vegansk linslasagne

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portioner

Składniki

Pastaplattor
  • växtbaserad mjölk osötad
    120 g
  • sötpotatis tillagad och kyld, skuren i bitar
    70 g
  • olivolja
    1 tesked
  • vetemjöl plus extra för mjölning
    150 g
  • mannagryn
    150 g
Linsragu
  • morot skuren i bitar
    70 g
  • lök uppdelat
    70 g
  • selleri skuren i bitar
    20 g
  • vitlöksklyfta
    1
  • olivolja
    50 g
  • linser
    200 g
  • rödvin
    80 g
  • konserverade krossade tomater
    750 g
  • vatten
    350 g
  • grönsaksbuljongtärning (för 0,5 l) smulad
    1
    1 rågad tesked grönsaksbuljongpasta
  • malen svartpeppar
    1 nypa
  • socker
    1 nypa
Béchamelsås
  • växtbaserad mjölk osötad
    700 g
  • vetemjöl
    65 g
  • salt
    1 tesked
  • malen muskot
    1 nypa
  • olivolja
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 685 mg
Białko 13 g
Kalorie 1935 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie