Sichuan spaghetti

Sichuan spaghetti

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 portioner

Składniki

  • vårlök grovt hackad, + extra för garnering
    40 g
  • färsk ingefära skivad (2 mm)
    15 g
  • vitlöksklyfta
    1 ½
  • morot i bitar
    60 g
  • selleristjälk i bitar
    50 g
  • olja
    20 g
  • nötfärs
    200 g
    200 g fläskfärs
  • fermenterade sojabönor (opcjonalnie)
    1 matsked
  • Malen sichuanpeppar
    ½ - 1 tesked
  • ljus soja
    25 g
  • Shaoxing risvin
    15 g
  • konserverade hela tomater
    400 g
  • kycklingbuljongpasta
    ½ - ¾ tesked
  • Chinese chilli oil, with fried chilli plus extra för duggregn
    20 - 25 g
  • farinsocker
    1 matsked
  • tahinipasta
    20 g
  • salt
    ½ tesked
  • malen vitpeppar
    ¼ tesked
  • torkad pasta
    160 g
  • vatten för tillagning av pasta
  • bikarbonat
    ½ tesked
  • rostade jordnötter, osaltade till garnering
  • rostad sesamolja för garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1718.7 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 3468.1 kJ / 828.9 kcal
Tłuszcz 40.2 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 83.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie