Gochujang fisk- och skaldjursrisotto

Gochujang fisk- och skaldjursrisotto

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

  • gochujang chilipasta (se tips)
    10 g
  • sesamolja
    20 g
  • parmesanost
    40 g
  • olivolja
    50 g
  • mascarponeost
    150 g
  • gochujang chilipasta
    20 g
  • vatten
    1350 g
  • salt
    1 tesked
  • färska musslor i skal
    300 g
  • råa skalade räkor, medium
    150 g
  • benfri fiskfilé utan skinn, i bitar (3 cm x 3 cm)
    150 g
  • färsk shiitake skivad (5 mm)
    150 g
  • schalottenlök halverad
    1
  • risottoris t.ex. Baldo, Carnaroli, Arborio
    320 g
  • vitt vin
    50 g
  • grönsaksbuljong
    1 matsked
  • rostade sesamfrön (svart)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1603.2 mg
Białko 35.8 g
Kalorie 3409.6 kJ / 814.9 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie