Cannelloni med pumpa och ricotta

Cannelloni med pumpa och ricotta

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portioner

Składniki

  • pumpa i kuber (1 cm)
    300 g
  • gul lök i fjärdedelar
    1
  • vitlöksklyftor
    2
  • olivolja + extra för stekning
    20 g
  • färska salviablad
    3
  • konserverade krossade tomater
    400 g
  • tomatpuré
    50 g
  • vatten
    150 g
  • grönsaksbuljong (se tips)
    30 g
  • färsk spenat i bitar (ca 5 cm)
    50 g
  • färsk ricottaost (se tips)
    300 g
  • salt
    ½ tesked
  • malen svartpeppar
    ¼ tesked
  • malen muskot
    ⅛ tesked
  • cannelloni (se tips)
    250 g
  • rostade pinjenötter för garnering

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1396.3 mg
Białko 12.4 g
Kalorie 1229.6 kJ / 292.8 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 16.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie