Wersje kompatybilne
Pizza de Pascua con ensalada de arúgula y mini mozzarella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- aceite de oliva, para engrasar
- 220 g de agua, a temperatura ambiente
- 1 cdita de azúcar
-
20
g de levadura fresca, en trozos
lub 2 cditas de levadura seca instantánea, (8 g) - 400 g de harina de trigo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
Cobertura
- harina de trigo, para enharinar
- 250 g de puré de jitomates maduros
- 300 g de mozzarella, fresco, mini, en bolitas
- 2 - 3 pizca de sal al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
- 50 g de arúgula
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3059.2 kJ / 731.2 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1171.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche de pescado
3h 25min
Smoothie matutino de Matcha y Moras
10 min
Solomillos de pollo al estilo Kentucky (Hestan Cue™)
Brak ocen
Betún de vainilla
5min
Limonada negra
144h
Torito Veracruzano de cacahuate
5min
Anillos dulces
40min
Nuggets de pollo frito con palomitas con Dip
Brak ocen
Cóctel virgen de limón y tomillo
45 min
Cordero con costra a la italiana
5h
Pizza de Nápoles
1 Std.
Hot cakes con frutos secos
15 min