Wersje kompatybilne
Pizza de Pascua con ensalada de arúgula y mini mozzarella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- aceite de oliva, para engrasar
- 220 g de agua, a temperatura ambiente
- 1 cdita de azúcar
-
20
g de levadura fresca, en trozos
lub 2 cditas de levadura seca instantánea, (8 g) - 400 g de harina de trigo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
Cobertura
- harina de trigo, para enharinar
- 250 g de puré de jitomates maduros
- 300 g de mozzarella, fresco, mini, en bolitas
- 2 - 3 pizca de sal al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
- 50 g de arúgula
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3059.2 kJ / 731.2 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1171.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ponche de frutas sin azúcar
35min
Oniguiri con tofu y atún
10min
Chiles rellenos de frijol con mole negro
2h 10min
Limonada - Demo - presentadores
10min
Panditas de arroz (Pastelitos de arroz)
1h
Ensalada mixta de sauerkraut (con cortador)
Brak ocen
Lonche de frittata con chorizo
40min
Pizza con masa madre, jitomates cherry y calabacita salteada TM6
20 godz.
Sorbete de fruta congelada
10min
Pizza con albóndigas en salsa de tomate picante, mozzarella y pimiento asado
3 Std. 50 Min
Nachos
1h
Huevos a la cazuela
40min