Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cebolla morada, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 90 g de pimiento rojo, sin semillas y en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 50 g de vinagre de vino tinto
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- ¼ cdita de pimienta de cayena (opcjonalnie)
- ½ cdita de paprika
- ½ - 1 cdita de sal fina
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de jitomate básico
35 min
Tortillas de nopal (Black Diamond)
40 min
Tepache
120h
Mermelada de frutos rojos con chipotle
40 min
Porchetta al horno con salsa de ciruela
1óra
Mantequilla clarificada
3óra
Nieve de guanábana y mango
5óra
Salsa cátsup
25 Min
Salsa catsup
1óra 15p
Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones
2óra
Catsup
1óra
Chiles jalapeños en escabeche
40 min