Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cebolla morada, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 90 g de pimiento rojo, sin semillas y en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 50 g de vinagre de vino tinto
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- ¼ cdita de pimienta de cayena (opcjonalnie)
- ½ cdita de paprika
- ½ - 1 cdita de sal fina
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leche de almendras
12 godz.
Concentrado de caldo de pollo
45 Min
Leche de almendras TM6
12 godz.
Pan de caja blanco
2h
Concentrado de caldo de pollo
45 Min
Crema de cacahuate
15min
Mazapanes de cacahuate
35min
Catsup
1h
Salsa catsup
1 godz. 15 min
Salsa cátsup
25min
Pollo con mole TM6
1h
Nieve de frutas
10min