![Impasto per pizza di Kamut® Impasto per pizza di Kamut®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c459fcee9f075432f49a8496f8667c7e/Derivates/5392ea5ce1354185f92caa567bf2d7f3fc027287.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato (vedere consigli)
- 400 g di farina di kamut
- 10 g di sale
- 25 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661.8 kJ / 397.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 985.8 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle con ragù di verdure (senza glutine)
30min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1h
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30min
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Pane ai cereali
3h
Mousse proteica con coulis ai frutti di bosco
30min
Pancakes proteici alla banana
30min
Pane semplice
4 Std.
Piadina (vegan)
45min
Purè di patate (TM6)
1h
Impasto per pizza integrale
2 godz.
Impasto base per pane
1h