Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ pulverizar
- 200 g açúcar
- 1 c. chá de mistura de especiarias p/ speculoos (ver dica)
Massa
- 200 g bolacha speculoos partida em pedaços
- 70 g manteiga bem fria, cortada em cubos
- 20 - 30 bolachas speculoos inteiras
Recheio
- 1000 g queijo mascarpone
- 1 limão (raspa e sumo)
- 350 g crème fraîche
- 250 g creme de speculoos
- 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3036.5 kJ / 725.7 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 469.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Speculoos (Bolacha flamenga)
1ωρ. 10 λεπτ.
Creme de speculoos
15 λεπτ.
Vulcões com recheio de limão carilado
3 Std.
Torta de abóbora de Halloween
Brak ocen
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Mistura de especiarias para speculoos
10 λεπτ.
Parfait de noz e ovos-moles da Ana Isabel Ferreira
5ωρ.
Torta de tiramisu
3 Std.
Molho de chocolate mágico
10 λεπτ.
Bolos de noz pecan e xarope de ácer a vapor
1 Std. 25 Min
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2 Std.
Azeite e vinagre aromatizados
504h 40min