Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Extrato de café e caramelo
- 300 g açúcar
- 1030 g água
- 1 c. chá de sumo de limão
- 60 g café expresso quente
- 1 c. sopa de vinagre
Recheio
- 750 g leite gordo
- 6 gemas de ovo
- 25 g amido de milho
- 25 g farinha
Éclaires
- 100 g água
- 100 g leite
- 100 g manteiga em pedaços
- 1 pitada de sal
- 100 g farinha
- 4 ovos batidos
Cobertura
- 200 g chocolate branco partido em pedaços
- 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 787.9 kJ / 188.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 42.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palitos de queijo e sementes de abóbora
Brak ocen
Mini pavlovas com três recheios
5 Std.
Massa choux
1u. 30min
Rissóis de camarão
1u. 30min
Creme de limão (lemon curd)
1h
Tarte de maçã coberta - TM6
2u.
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Mini-rissóis de amêijoa
4 Std.
Torta de limão com lemon curd
1h
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 Std.
Creme pasteleiro
15 min
Licor de morango
2h 15 min