Urządzenia i Akcesoria
Carrot Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
carrots peeled200 g
-
shallots80 g
-
ghee80 g
-
cinnamon stick (4 cm length)1
-
cardamom pods5
-
star anise2
-
cloves5
-
water600 g
-
evaporated milk250 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
salt adjust to taste1 - 2 tsp
-
Basmati rice rinsed400 g
-
cashew nuts toasted, to garnish50 g
-
raisins to garnish30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49 mg
Białko
9 g
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese chicken and rice
1 godz. 50 min
Nourishing Snow Pear Dessert
Brak ocen
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Prawn laksa (Chef Degan)
50 min
Lemon Ginger Sour
15 min
Douhua (soybean curd)
10 godz. 25 min
Low fat vanilla and raspberry skyr ice cream
10 godz. 15 min
Wholegrain Easter bread with eggs and smoked trout
1 godz. 45 min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1 godz. 10 min
Lala Clam Soup Meehoon
1 godz. 15 min
Miso Soup
40 min
Sambal Brinjal
40 min