Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g carrots, peeled
- 80 g shallots
- 80 g ghee
- 1 cinnamon stick (4 cm length)
- 5 cardamom pods
- 2 star anise
- 5 cloves
- 600 g water
- 250 g evaporated milk
- 2 pandan leaves, tied into knot
- 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
- 400 g Basmati rice, rinsed
- 50 g cashew nuts, toasted, to garnish
- 30 g raisins, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1985 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 49 mg
Alternatywne przepisy
Hot and sour soup
20min
Hakka Yam Abacus
20min
Yu Sang
1h
Japanese Strawberry Shortcake
1h 30min
Potato Buns
3 Std.
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Grapefruit and Ginger Green Zinger
5min
Red Yeast Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
30min
Steamed Chicken Essence
1 Std. 10 Min
Egg Tarts
50min
Steamed Tapioca Kuih
50min
Cantonese Steamed Fish
40min