Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g peito de pato c/ pele
lub 250 g bifes de peru (ver dica) - 1 c. sopa de azeite p/ fritar o peru
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 80 g cebola
- 60 g manteiga
- 10 g filete de anchova, em óleo
- ¼ c. chá de paprika fumada
- ½ c. chá de alho em pó
- 70 g fiambre em cubos
- 10 g rum
- 100 g queijo-creme
- 200 g maçã s/ casca, cortada em metades
- 2 pedaços de baguete cortados ao meio verticalmente
- 1 c. chá de açúcar amarelo
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 6566.5 kJ / 1569.4 kcal
- Białko
- 74.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 115.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 57.6 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 2972.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de feijão com molho de abacate
40min
Bomba de chocolate branco e framboesas
3h 45 min
Patê de queijos
5min
Clericot
Brak ocen
Pickles de cebola -TM5
Brak ocen
Soufflé de queijo canastra
Brak ocen
Coalhada seca
15 godz. 10 min
Rebuçados de pinhão
1h 30min
Harissa
40min
Sorvete de tomate com manjericão
8h
Ravioli com pesto de rúcula e noz
30min
Piza integral de legumes
1h