Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- Água q.b. p/ as batatas
-
1
c. chá de alho em pó
lub 1 c. chá de cebola em pó - 1 c. chá de salsa seca
- ½ c. chá de paprika fumada
- ½ c. chá de sal fino
- 2 dentes de alho
- 5 g folhas de salsa
- 150 g iogurte
- 20 g maionese
- 20 g ketchup
- 1 pitada de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 625 kJ / 149.4 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 265.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de vinho tinto e cogumelos
35 Min
Bucatini de beterraba e feta
25 min
Tarte de legumes espiralizados com Halloumi - TM6
1h 10min
Ovo de chocolate recheado com brigadeiro
3 godz. 45 min
Espirais de pera com creme de chocolate - TM6
30min
Citrinos com merengue
35 Min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40min
Gelado de limão com gengibre
3h 15 min
Bifes com puré de pastinaca e cenoura, cebola caramelizada e tiras estaladiças de pastinaca
1h
Arroz de chocos
35 Min
Túlipas com espuma de ananás
1h
Piza carbonara
1h