![Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6) Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/203d6ee2-3bed-413e-9b9b-9c153d4a65af/Derivates/2fb42acd-836c-484b-a206-2c6844b2d421.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 5 oz Granny Smith apples, unpeeled, quartered and cored (see Tip)
- 5 oz celery stalks
- 5 oz fennel bulb, cut into pieces that fit into feeder tube
Dressing
- ½ oz fresh dill (see Tip)
- 2 ½ oz vegetable oil
- 1 ½ oz plain Greek yogurt
- ½ oz Dijon mustard
-
½
oz apple cider vinegar
lub ½ oz red wine vinegar - ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1h 45min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 Min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 Std.
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Sicilian Shrimp Salad
30 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Chocolate Covered Strawberries and Hot Cocoa for Two
40 min
Frozen Yogurt Bark
6 godz. 10 min
Chicken Mole Verde
1 Std. 5 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Beet-Tox
10 min