Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
- 200 g water, plus extra to cover sliced potatoes
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 50 g olive oil
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp coarse salt flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM6)
7 godz.
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM6)
1h 30min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1 godz.
Cinnamon Rice Pudding Cake
5h
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Warming turmeric and ginger drink
10min
Radish, Carrot and Coriander Salad (TM6)
15min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1 Std. 55 Min